Huurbetaling

U dient de huur voor de eerste dag van de maand te betalen. Met ingang van 16 september 2015 geldt voor alle huurcontracten dat na deze datum, er een automatische incasso in de contractvoorwaarden is opgenomen.

Uw huur, afhankelijk van de ingangsdatum van uw huurcontract, op op drie manieren betalen:

  1. Automatische incasso
  2. Per acceptgiro
  3. Handmatige overboeking

Automatische incasso

Dit is een gemakkelijke manier om de huur op tijd te betalen. In dit geval machtigt u Groninger Huis om de huur van uw rekening af te schrijven. U kunt een machtigingskaart aanvragen bij Groninger Huis. Deze machtiging kunt u op ieder gewenst moment intrekken. Huurbetaling per automatische incasso geldt voor zowel bestaande als nieuwe huurders.

Acceptgiro

Met een acceptgiro moet u er zelf aan denken dat u uw huur op tijd betaalt. Voor het niet automatisch betalen brengen wij € 2,50 per maand aan administratiekosten in rekening. Huurbetaling per acceptgiro is alleen nog mogelijk voor onze huurders met een huurcontract voor 16 september 2015.

Handmatige overboeking

Hoewel onze voorkeur er niet naar uitgaat kan het zijn dat u een huurbetaling handmatig wil doen. U kunt dit dan doen onder vermelding van uw naam en adres. U gebruikt dan het volgende rekeningnummer: Rabobank NL 64 RABO 0357746155.

Bijzonderheden

Wist u dat u de huur vooraf verschuldigd bent? In uw huurcontract staat dat u de huur vooraf, op  de 1e van de maand, dient te betalen. Dit is ook gebruikelijk bij maandelijkse hypotheekbetalingen.
Door uw huurbetaling via een automatische incasso te regelen, bespaart u € 30 per jaar aan administratiekosten.