Zonnepanelen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over de zonnepanelen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Ik wil graag zonnepanelen op mijn woning. Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Of u zonnepanelen op uw woning krijgt, hangt af van het energielabel van uw woning. Heeft uw woning een energielabel A of B dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Heeft uw woning energielabel C of lager, dan kunt u misschien in aanmerking komen. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Vastgoed via 0598-451482 keuze 4. Of stuur een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Moet ik zelf aan mijn energieleverancier doorgeven dat er zonnepanelen op mijn woning zijn geplaatst?

Nee, dit hoeft u niet zelf te doen. De installateur die de zonnepanelen bij u plaatst, geeft dit door aan Enexis. Enexis geeft dit weer door aan uw energieleverancier.

Wat gebeurt er met mijn energierekening als ik zonnepanelen krijg?

Uw energierekening zal lager uitvallen. Dit komt doordat de zonnepanelen stroom opwekken. Deze stroom wordt teruggelevert aan het net en afgetrokken van wat u zelf aan energie verbruikt.

Ik heb een brief gekregen van Enexis dat mijn zonnepanelen nog niet zijn aangemeld. Wat moet ik doen?

U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij nemen contact op met de installateur en zorgen ervoor dat uw zonnepanelen alsnog worden aangemeld. Neem hiervoor contact op met de afdeling Vastgoed via 0598-451482 keuze 4. Of stuur een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Als ik zonnepanelen op mijn woning krijg, wat zijn dan de kosten?

U betaalt € 1,- per paneel aan huurverhoging per maand. Krijgt u bijvoorbeeld 8 zonnepanelen op uw woning, dan betaalt u € 8,- per maand extra aan huur.

Zijn er aanpassingen in mijn woning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Dat is afhankelijk van de situatie in uw woning. Het kan zijn dat de huidige meterkast niet geschikt is om de zonnepanelen erop aan te sluiten. Dan wordt de meterkast vervangen door een nieuwe meterkast.

Ik wil graag zonnepanelen op mijn woning laten plaatsen. Mag ik dat zelf laten doen?

Nee, u mag zelf geen zonnepanelen (laten) plaatsen op uw woning. U mag wel zonnepanelen huren via een leverancier of de gemeente. Hiervoor moet u eerst wel toestemming bij ons aanvragen.

Waar meld ik een storing aan mijn zonnepanelen?

U kunt een storing aan uw zonnepanelen doorgeven aan de afdeling Reparatieverzoeken via 0598-451482 keuze 1. Zij nemen contact op met de installateur.

Ik heb gehoord dat Groninger Huis zonnepanelen gaat plaatsen bij huurders. Kan ik mij hiervoor opgeven?

Nee dat is niet mogelijk. Huurders krijgen van Groninger Huis een aanbod voor zonnepanelen. Alleen als u een aanbod hebt gehad, kunt u deelnemen.

Moet ik thuis zijn als de zonnepanelen op mijn woning worden geplaatst?

U hoeft niet thuis te zijn als de zonnepanelen op het dak worden geplaatst. Voor het aansluiten van de zonnepanelen op de meterkast moet u wel thuis zijn. De installateur maakt hiervoor met u een afspraak. De werkzaamheden duren ongeveer 2 a 3 uur.

Hoe kan ik zien hoeveel stroom er wordt opgewekt door de zonnepanelen?

Dit kunt u zien op uw maandelijks rapport wat u via de mail krijgt van uw energieleverancier.

Krijgt u geen maandelijks rapport? Neem dan contact op met uw energieleverancier. Zij kunnen u deze per mail toesturen.

Aan welke kant van het dak worden de zonnepanelen geplaatst?

Dat bepaalt de installateur. Hij maakt hiervoor een legplan. Hij bekijkt welke kant van het dak de zonnepanelen het meest opleveren.

Ik heb zonnepanelen, maakt Groninger Huis deze schoon?

Nee, zonnepanelen hoeven niet schoongemaakt te worden.