Ik zoek een Groninger Huis

Per 27 september vindt u ons woningaanbod op een andere website.
Staat u nu ingeschreven als woningzoekende? Dan ontvangt u 27 september een uitnodiging, per e-mail, om u te registreren op onze nieuwe website. Natuurlijk behoudt u uw opgebouwde wachttijd. 

Wilt u een woning huren in de regio Noordoost-Groningen? Dan bent u bij Groninger Huis aan het juiste adres. Wij verhuren goede en betaalbare woningen in een woongebied waar rust en ruimte nog volop aanwezig zijn.

Type woning
Ons woningbezit is zeer divers. We verhuren onder andere eengezinswoningen, appartementen, seniorenwoningen en generatiebestendige woningen. De woningen liggen verspreid over verschillende plaatsen in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Eemsdelta (voormalig Delfzijl en Appingedam). Regelmatig komen er woningen beschikbaar. Deze staan op het actueel woningaanbod.

Huurprijzen
De hoogte van de huren liggen tussen de € 442,- en € 948,- per maand. Groninger Huis heeft ongeveer 750 woningen met een huur tot € 442,-. Deze zijn huurtoeslagtoegankelijk voor jongeren tot 23 jaar. Verder zijn er ruim 3.200 woningen met een huur tussen € 442,- en € 678,-. Deze zijn huurtoeslagtoegankelijk voor huurders ouder dan 23 jaar.

Woningen met een huurprijs tussen € 678,- en € 752,- worden in verband met de regels passend toewijzen in principe niet toegewezen aan woningzoekenden die (potentieel) recht hebben op huurtoeslag. Daarnaast hebben we nog een aantal woningen die boven deze grens liggen en deze wijzen we toe aan woningzoekenden met een inkomen boven € 40.024,- bruto per jaar.

Huurtoeslag
De meeste woningen zijn huurtoeslagtoegankelijk. Of u recht hebt op huurtoeslag en hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen, hangt af van:

  • uw inkomen
  • uw gezinssamenstelling
  • de leeftijd van u en uw gezinsleden
  • de hoogte van de huur

Voor een proefberekening kunt u hier klikken.

Hoe werkt het?
Wilt u een woning van Groninger Huis huren? Dan doorloopt u de volgende stappen:

1. Inschrijven
2. Een woning zoeken via de website
3. Reageren op het woningaanbod
4. Woning bekijken
5. Intake gesprek
6. Woning accepteren
7. Ondertekenen huurcontract

Hieronder kunt u bekijken hoe zo'n inschrijving in z'n werk gaat. U kunt het ook nog eens rustig lezen in onze brochure "Kies uw eigen Groninger Huis".
 

 

Gaat u verhuizen?

Gaat u verhuizen?
Meer informatie