Spelregels van het inschrijven

Wilt u ook graag een woning huren in het mooie en ruime Noordoost-Groningen? Dan bent u bij Groninger Huis aan het juiste adres.

Hoe werkt het?
Wilt u een woning van Groninger Huis huren? Dan doorloopt u de volgende stappen:

1. Inschrijven
2. Een woning zoeken via de website
3. Reageren op het woningaanbod
4. Woning bekijken
5. Intake gesprek
6. Woning accepteren
7. Ondertekenen huurcontract 

Inschrijving
Om op het woningaanbod van Groninger Huis te kunnen reageren, moet u ingeschreven staan als woningzoekende. U kunt zich eenvoudig en snel online inschrijven als woningzoekende, houd hierbij uw inkomensgegevens bij de hand.

De eenmalige kosten voor deze inschrijving bedragen € 15,- (prijspeil 2020). Deze kosten kunt u aan het eind van de inschrijving, direct online via iDEAL betalen. Na de betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een bevestigingsmail, waarna u met uw zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen en reageren op het actuele woningaanbod.

Uw inschrijving verlengen
Wij controleren jaarlijks op actualiteit van de inschrijvingen. Daarom ontvangt u één maal per jaar een bericht waarin wij u vragen of u uw inschrijving wilt verlengen. De kosten om uw inschrijving te verlengen bedragen € 10,- (prijspeil 2020) per jaar.
Let op! Bij uw verlenging is het belangrijk dat uw e-mailadres actueel is. Als wij u niet per e-mail kunnen bereiken loopt u namelijk het risico om uitgeschreven te worden. Uw inschrijving en inschrijftijd komt hiermee te vervallen.

Woning gevonden, einde van uw inschrijving
Wanneer u een woning heeft gevonden bij Groninger Huis, vervalt uw inschrijving en daarmee dus ook uw inschrijftijd. Uw inloggegevens blijven wel geldig om een "Mijn Groningerhuis" account aan te maken. Wilt u zich opnieuw inschrijven, dan kunt u hiervoor uw eigen gegevens gebruiken. U betaalt dan opnieuw € 15,- (prijspeil 2020) inschrijfkosten.
 
Uw inschrijving opsplitsen
U kunt de inschrijving splitsen door samen met de medeaanvrager een schriftelijk verzoek in te dienen. 

De medeaanvrager moet zich vervolgens zelf opnieuw inschrijven als woningzoekende. Hiervoor betaalt u de eenmalige inschrijfkosten van €15,- (prijspeil 2020). De eerste datum van inschrijving blijft staan en dus ook de opgebouwde inschrijftijd.

Komt u er samen niet uit? Dan moet u zich allebei opnieuw inschrijven en vervalt de oorspronkelijke inschrijving met opgebouwde inschrijftijd.
 
Uitschrijven als woningzoekende
Wanneer u zich als woningzoekende bij Groninger Huis wilt uitschrijven, dan kunt u ons hierover mailen via info@groningerhuis.nl of bellen. Als u uw inschrijving niet verlengd, verloopt de inschrijving autoamtisch.

Wilt u graag meer informatie over het zoeken en huren van een woning via Groninger Huis? Lees dan onze brochure ‘Kies uw eigen Groninger Huis’.

Toewijzing en inkomen

Toewijzing en inkomen
Lees meer