Spelregels van het inschrijven

Wilt u ook graag een woning huren in het mooie en ruime Noordoost-Groningen? Dan bent u bij Groninger Huis aan het juiste adres.


Hoe krijg ik een woning?
Om op het woningaanbod van Groninger Huis te kunnen reageren, moet u eerst ingeschreven staan als woningzoekende. U kunt zich eenvoudig en snel online inschrijven als woningzoekende, houd hierbij uw inkomensgegevens bij de hand.

De eenmalige kosten voor deze inschrijving bedragen €15,-. Deze kosten kunt u aan het eind van het inschrijfproces, direct online via iDEAL betalen. Na de betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een bevestigingsmail, waarna u met uw zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen en reageren op het actuele woningaanbod.

Einde van uw inschrijving
Wanneer u een woning heeft gevonden bij Groninger Huis vervalt uw inschrijving en daarmee dus ook uw wachttijd. Uw inloggegevens blijven wel geldig om een "Mijn Groningerhuis" account aan te maken. Wilt u zich opnieuw inschrijven, dan kunt u hiervoor ook weer uw eigen gegevens gebruiken. U betaalt dan weer €15,- inschrijfkosten.
 

Uw inschrijving verlengen
Wij controleren jaarlijks op actualiteit van de inschrijvingen. Daarom ontvangt u één maal per jaar een bericht waarin wij u vragen of u uw inschrijving wilt verlengen. De kosten om uw inschrijving te verlengen bedragen €10,- per jaar. Let op! Bij uw verlenging is het belangrijk dat uw adresgegevens actueel zijn. Als wij u niet kunnen bereiken loopt u namelijk het risico om uitgeschreven te worden, waarna uw inschrijving en uw punten vervallen.


Uw gezamenlijke inschrijving opsplitsen
Het is mogelijk dat u samen met iemand anders staat ingeschreven, u kunt deze inschrijving splitsen waardoor u beide ingeschreven staat. Eén van u ontvangt dan een nieuw inschrijfnummer, de ander behoudt het originele inschrijfnummer. De eerste datum van inschrijving blijft staan en dus ook de opgebouwde punten. Bij het opsplitsen wordt er één nieuwe inschrijving aangemaakt, hiervoor betaalt u de eenmalige inschrijfkosten van €15,-.

Het verzoek om uw inschrijving op te splitsen kan schriftelijk door de medewoningzoekende bij Groninger Huis worden ingediend.
 

Uitschrijven als woningzoekende
Wanneer u zich als woningzoekende bij Groninger Huis wilt uitschrijven, dan kunt u ons hierover mailen via info@groningerhuis.nl of bellen. U kunt uw inschrijving ook laten verlopen.

Wilt u graag meer informatie over het zoeken en huren van een woning via Groninger Huis? Lees dan onze brochure ‘Kies uw eigen Groninger Huis’.

Toewijzing en inkomen

Toewijzing en inkomen
Lees meer