Toewijzing en inkomen

Woningtoewijzing, hoe werkt dit?
Iedereen die ingeschreven staat als woningzoekende, bouwt ‘wachttijd’ op. Als u zich inschrijft als woningzoekende begint u gelijk met opbouwen. Voor sommige woningen zijn meer belangstellenden dan voor andere woningen. De woningzoekende die het langst staat ingeschreven komt dan als eerst in aanmerking voor de woning.

Wachttijd voor een woning
De wachttijd voor een huurwoning verschilt per gemeente en type woning. In  Appingedam en Hoogezand-Sappemeer liggen de wachttijden hoger dan in bijvoorbeeld Wagenborgen of Termunterzijl. In Hoogezand-Sappemeer is het heel erg afhankelijk van het soort woning hoe lang de wachttijd is. Voor een ééngezinswoning is de wachttijd enkele jaren, terwijl de wachttijd voor een appartement vaak een stuk korter is.

Direct te huur zonder inschrijving

Groninger Huis biedt ook een aantal huurwoningen aan waarvoor u niet ingeschreven hoeft te staan. Deze woningen kunt u vinden op de pagina ‘Direct te huur’. Bij deze woningen geldt de regel: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Uiteraard gelden hier ook de inkomens- en andere voorwaarden.

De toewijzing van onze woningen

Het woningaanbod staat van donderdag tot en met woensdag op de website. U heeft dus een week de tijd om te reageren. Daarna selecteren wij alle reacties per woning. De foute reacties (als niet aan de voorwaarden is voldaan) tellen niet mee. Als u de woningzoekende met de langste wachttijd bent, staat u op de eerste plaats en krijgt u telefonisch bericht (als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, ontvangt u schriftelijk of via e-mail bericht).

Let op! Het is mogelijk dat u op het moment van reageren op de eerste plaats staat, dit is een momentopname. De rangorde van de reacties kan tot sluitingstijd van het woningaanbod veranderen. Het moment van reageren is niet van belang. Uw inschrijfduur is het belangrijkst.

Als u op de eerste plaats eindigt krijgt u de woning (onder voorbehoud) aangeboden. U krijgt van ons de contact gegevens van de huidige huurder. U kunt dan zelf een afspraak maken om de woning te bezichtigen. Daarnaast sturen wij u een aanbiedingsbrief. Deze brief kunt u meenemen als u de woning gaat bezichtigen. Zo is het voor de huidige huurder duidelijk dat u de kandidaat-huurder bent.

Als u de woning accepteert, horen wij dat graag zo snel mogelijk. Dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak voor de definitieve woningtoewijzing. Uitgebreidere informatie vindt u in de brochure "Zoek zelf uw eigen Groninger Huis"