Urgentie

Woonstichting Groninger Huis heeft geen urgentieregeling.

Wij worden vaak gevraagd om een woningzoekende met voorrang een woning toe te wijzen. Dit noemen wij een urgentieverzoek. Om meerdere redenen kennen wij geen urgentie toe. Die redenen zijn:

  • er komen meer verzoeken voor urgentie bij ons binnen dan dat er woningen opgezegd worden. Als wij aan alle urgentieverzoeken voldoen komen 'gewone' woningzoekenden niet meer in aanmerking voor een woning;
  • wij kunnen niet bepalen wie het meest urgent is;
  • onze gemiddelde wachttijd is relatief kort, ongeveer anderhalf jaar. De wachttijd voor een huurwoning verschilt per gemeente en type woning. In Appingedam en Hoogezand-Sappemeer liggen de wachttijden hoger dan in bijvoorbeeld Wagenborgen of Termunterzijl. Hier krijgt iemand gemiddeld binnen anderhalf jaar een woning. In Hoogezand-Sappemeer is het heel erg afhankelijk van het soort woning hoe lang de wachttijd is. Voor een ééngezinswoning is de wachttijd enkele jaren, terwijl de wachttijd voor een appartement vaak een stuk korter is.

Voor minder dan 5% van onze woningen maken wij een uitzondering. Deze woningen worden gereserveerd voor mensen die in een woning (van Groninger Huis) wonen die gesloopt gaat worden, statushouders en voor verhuur aan instellingen.