Ik zoek een Groninger Huis

Als u overweegt om een woning te gaan huren in de mooie regio van Noordoost-Groningen, dan bent u bij Groninger Huis aan het goede adres. Wij verhuren goede en betaalbare woningen in een woongebied waar rust en ruimte nog volop aanwezig zijn.

Ons woningbezit is zeer divers. We verhuren onder andere eengezinswoningen, appartementen, seniorenwoningen en generatiebestendige  woningen. De woningen liggen verspreid over verschillende plaatsen in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Delfzijl  en Appingedam.  Regelmatig komen er woningen beschikbaar. Deze staan op het actueel woningaanbod.

De hoogte van de huren liggen tussen de € 432,- en € 934,- per maand.

Groninger Huis heeft ongeveer 700 woningen met een huur tot € 432,-. Deze zijn huurtoeslagtoegankelijk voor jongeren tot 23 jaar.

Verder zijn er ruim 3000 woningen met een huur tussen € 432,- en € 663,-. Deze zijn huurtoeslagtoegankelijk voor huurders ouder dan 23 jaar.

Woningen met een huurprijs tussen € 663,- en € 737,- (ongeveer 350 woningen) worden in verband met de regels passend toewijzen in principe niet toegewezen aan woningzoekenden die (potentieel) recht hebben op huurtoeslag.

Vrijwel alle woningen zijn dus huurtoeslagtoegankelijk. Of u recht heeft op huurtoeslag en hoeveel toeslag u kunt krijgen, hangt af van:

  • uw inkomen
  • uw gezinssamenstelling
  • de leeftijd van u van uw gezinsleden
  • de hoogte van de huur

Voor een proefberekening kunt u hier klikken.

Om een woning te gaan huren, doorloopt u 6  stappen:

  1. Inschrijven
  2. Een woning zoeken
  3. Reageren op het woningaanbod
  4. Woning bekijken
  5. Woning accepteren
  6. Ondertekenen huurcontract 

Hieronder kunt u bekijken hoe zo'n inschrijving in z'n werk gaat. U kunt het ook nog eens rustig lezen in onze brochure "Kies uw eigen Groninger Huis".
 

 

Gaat u verhuizen?

Gaat u verhuizen?
Meer informatie