Campagne immateriële schade

Vrijdag 13 juli is de actiecaravan die in de provincie Groningen gaat rondtoeren, om de procedure emotionele/immateriële schade onder de aandacht te brengen, onthuld. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder Anja Woortman uit Midden-Groningen, directeur Harry Oosting van Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) en Hilde van Ree directeur van Groninger Huis.

Nieuwsgierig geworden? U kunt de video hier zien.

Woningcorporaties Groninger Huis en Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) gaan de acties van hun huurderorganisaties tegen de NAM ondersteunen. Veel huurders hebben door de aardbevingen last van angsten, zorgen of andere psychische klachten: emotionele schade. Hiervoor kunnen ze compensatie eisen van de NAM.

De Woonbond en de huurdersorganisaties zijn met een speciale caravan langs de dorpen getrokken om huurders te informeren.  De caravan is beschilderd door de groningse kunstenares Loes Faber.

De huurders van deze twee corporaties hebben een informatiebrief ontvangen over het kosteloos indienen van hun claim tegen de NAM. Er is ook een persbericht uitgegaan, u kunt het volledige persbericht hier verder lezen.