Groninger Huis
Kerkstraat 42b
9636 AC Zuidbroek
Telefoon 0598 - 451 482
E-mail info@groningerhuis.nl
Routebeschrijving

Ons agressieprotocol

Agressie en geweld van een huurder of bezoeker van Woonstichting Groninger Huis komen gelukkig niet vaak voor. Maar soms
maken onze medewerkers dit helaas wel eens mee. 

Bij Groninger Huis wordt agressie niet getolereerd en doen we er alles aan om dit te voorkomen. Schreeuwen, schelden, beledigende taal, een dreigende houding  of een bedreiging accepteren wij dus niet. Vanzelfsprekend mag u deze houding ook van onze medewerkers verwachten.

Hoe willen wij met elkaar omgaan

- Wij behandelen u met respect. Wij verwachten ook van u dat u onze medewerkers met respect behandelt.
- We verwachten dat wanneer u onze balie bezoekt, u niet onder invloed bent van drugs of alcohol. Dit geldt ook voor
afspraken van onze medewerkers bij u thuis.
- Wij tolereren geen agressie of geweld richting onze medewerkers. Onder agressie of geweld verstaan we schelden, bedreigen, vernielen, lichamelijk geweld, een dreigende houding en het uiten van beledigende en/of discriminerende taal.

Bent u agressief tegen één van onze medewerkers, dan nemen wij maatregelen. 

Maatregelen

  • Agressieve huurders  ontvangen van ons een brief waarin we aangeven dat agressie niet wordt getolereerd.
  • Ook kunnen we besluiten dat we alleen nog schriftelijk met  deze huurders willen communiceren en niet meer telefonisch of aan de balie.
  • Vanuit veiligheidsoverwegingen registreren wij agressief gedrag door huurders in ons Klanten Informatie systeem zodat alle medewerkers van Groninger Huis hiervan op de hoogte zijn.
  • Bij agressie en geweld doen we een melding of aangifte bij de politie. 

Uitingen van ontevredenheid
Indien u  ontevreden bent  horen we dat graag. Want iedere klacht zien wij als een gratis advies voor het verbeteren van onze dienstverlening. Informatie over klachtenafhandeling kunt u lezen op onze website in de brochure “Een klacht… daar komen wij samen uit”.

Wel verwachten wij dat u deze klacht op een fatsoenlijke manier met ons deelt . Agressie en geweld doen namelijk veel met medewerkers en iedere vorm van agressie of geweld is een nare ervaring.