Groninger Huis
Kerkstraat 42b
9636 AC Zuidbroek
Telefoon 0598 - 451 482
E-mail info@groningerhuis.nl
Routebeschrijving

Verlagen verhuurdersheffing geeft Groninger Huis ruimte om te investeren

Slim investeren
De laatste jaren is de ruimte om te investeren mede door de verhuurdersheffing afgenomen. Toch blijft Groninger Huis investeren met oog voor haar dorpen, wijken en bewoners. Lees meer in ons persbericht over hoe Groninger Huis investeert in leefbaarheid.

 

Groninger Huis werkt in een krimp- en aardbevingsgebied. De manier om leefbaarheid in dit gebied te verbeteren is investeren. Investeren in leefbaarheid, de bestaande woningvoorraad en nieuwe woningen. ‘Dit doen wij al jaren zo,’ vertelt Van Ree. ‘Het voelt tegenstrijdig, maar juist investeringen verbeteren de leefbaarheid. Hier ligt echt een verantwoordelijkheid voor corporaties. Het project Termunten-Termunterzijl: recreatie en toerisme als antwoord op krimp, is een prachtig voorbeeld van deze manier van investeren. Dit project bewijst dat een mix van wonen, toerisme en recreatie een impuls bieden aan de leefbaarheid en daarmee aan krimp.

12 miljoen meer investeringsruimte voor de komende 5 jaar?
‘In het mooiste scenario wordt de verhuurdersheffing helemaal afgeschaft,’ aldus van Ree, ‘Dat betekent voor Groninger Huis 12 miljoen meer investeringsruimte voor de komende 5 jaar. Hiermee kunnen we 1200 woningen voorzien van zonnig en warm aanbod: door het aanbrengen van vloer, spouw, dubbelglas en dakisolatie krijgen deze woningen minimaal label B. Waar het kan brengen we ook zonnepanelen aan. Een enorme investering in duurzaamheid en werkgelegenheid én de huurder profiteert ook nog eens van lagere energielasten.’