Post

Bij Groninger Huis kunt u uw maandelijkse huurincasso digitaal of op papier ontvangen. Als u ervoor kiest om uw huurnota digitaal te ontvangen, krijgt u deze in uw mailbox. Het bedrijf dat de post digitaal naar u verstuurt heet Postex. Post op papier ontvangt u in de brievenbus.

Wij horen graag uw voorkeur voor het ontvangen van de post. Geef via onderstaand formulier uw voorkeur door. U kunt via de post die u van ons ontvangt uw voorkeur altijd weer wijzigen. Ook als u uw post op papier wilt blijven ontvangen, is het goed om uw voorkeur door te geven.

Geef hier uw voorkeur door.

Vul hier de PTX-code in die op uw brief staat:

Dan kunt u:

  • Post digitaal inzien en opslaan
  • Eenvoudig betalen via iDEAL
  • Uw ontvangstvoorkeur wijzigen

Hoe kunt u uw voorkeur wijzigen? Dit kan op als volgt:
Als u post ontvangt van Groninger Huis, kunt u op onze website www.groningerhuis.nl/post de PTX-code invullen die op het voorblad van uw brief staat. U komt dan in de digitale omgeving van uw post en hier kunt u uw voorkeur wijzigen.

Bij digitale post klikt u op de knop in uw mail. Hierna kunt u uw voorkeur wijzigen.

Hoe herkent u een mail van Groninger Huis?
De mail die u ontvangt als u post van Groninger Huis krijgt heeft altijd 'Nieuwe post van Groninger Huis’ als onderwerp. De afzender is altijd 'Groninger Huis” met als mailadres huurincasso@groningerhuis.

In onderstaande voorbeelden ziet u hoe deze mails er uit zien.

Voorbeeld mail factuur

Hoe herkent u een brief van Groninger Huis?
De brief, de envelop en het voorblad hebben altijd dezelfde kenmerken. Bekijk onderstaande voorbeelden:

Voorbeeld voorblad + opmaak brief factuur

Voorbeeld envelop

Wat zijn de mogelijkheden voor het betalen van de huur? Dit kan via:

  • Automatische incasso
  • Via iDEAL betaalverzoek dat met de post wordt verzonden. Bij ontvangst van digitale post voor het betalen van uw huur of afrekening service & verbruik, kunt u gelijk via iDEAL betalen. Dit kan door op de link in de mail te klikken. Bij post op papier moet u voor iDEAL eerst de PTX-code invoeren die op de voorpagina van uw brief staat.
  • Periodieke overschrijving via uw bank (let op: u moet zelf het bedrag aanpassen als uw huur verandert)
  • Handmatige overschrijving

Let op! Nog niet alle post wordt op deze manier verzonden. Dit wordt stapsgewijs ingevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat u nog post op papier ontvangt ondanks dat u een voorkeur voor digitaal heeft doorgegeven. Uw voorkeur voor post over uw huurnota wordt zo snel mogelijk verwerkt, dit kan enkele dagen duren. We sturen zoveel mogelijk post via uw voorkeurskanaal. Brieven waar een antwoordenvelop wordt meegezonden en aangetekende post kunnen wij niet digitaal versturen. Deze post zult u altijd op papier ontvangen.