Proefwonen Lindelaan 11 Nieuwolda

Demonstratiewoning (Lindelaan 11) gereed om te gaan proefwonen!

In één van de twee energieleverende woningen die gebouwd zijn aan de Lindelaan 9 en 11 in Nieuwolda, kunnen bewoners van Oost-Groningen gratis proefwonen. Dit geldt voor de volgende zeven gemeenten in Oost-Groningen:

 • gemeente Oldambt 
 • gemeente Menterwolde
 • gemeente Stadskanaal
 • gemeente Pekela
 • gemeente Veendam
 • gemeente Bellingwedde
 • gemeente Vlagtwedde

Lindelaan 11 fungeert gedurende twee jaar als demonstratiewoning om te gaan #proefwonen. Proefwonen draait om: zelf ervaren dat je met simpele techniek langer zelfstandig en veilig thuis kunt blijven wonen.
Woont u buiten de regio Oost-Groningen? Dan kunt u proefwonen tegen een kleine vergoeding*.

Het Midsummer Event in Nieuwolda is een groot succes. Prachtig weer, inspirerende sprekers en zo meteen Petje op petje af met de Stichting Happy Balance. RTVNoord heeft aandacht besteed aan het evenement op de radio in het programma van Derk Bosscher.

 

 

Vandaag is het zo ver! Om 15.00 uur start van ons Midsummer Event met een mooi programma:

 

Midzomerfeest op 21 juni 2017
Meer lezen? Dat kan in ons persbericht.

 

Belangstelling voor proefwonen?

Stuur een e-mail naar: proefwonen@groningerhuis.nl o.v.v. naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en de gewenste data (inclusief verblijf 1 nacht tot 4 nachten).

Resumé: waar draait proefwonen om? Zelf ervaren!

Ervaren hoe het is om in meerdere opzichten duurzaam te wonen in een huis die ingericht is op langer zelfstandig thuis wonen? Dit kan vanaf 14 januari 2017 in de demonstratiewoning aan de Lindelaan 11. Gedurende twee jaar stellen we u als in inwoner van Oost-Groningen in deze gelegenheid.

* Bent u niet woonachtig in één van de zeven gemeenten uit Oost-Groningen? Overige belangstellenden kunnen proefwonen tegen een kleine vergoeding van € 30,- per nacht (ongeacht aantal personen – 1 tot 4 nachten).

    

Open Dag 14-03-2017 was een succes!

    

Het betrof een open dag in het kader van Week van Zorg en Welzijn. 
Informatie of wil je teruglezen wat er in deze week nog meer landelijk te doen was, bekijk: weekvanzorgenwelzijn.nl
#weekvanzorgenwelzijn

Nieuwe open dagen/evenementen communiceren wij via deze website.

Start proefwonen - Terugblik Open Dag 14-01-2017: 'Nieuwolda geeft energie'!

We zijn verheurgd dat Burgemeester Smit de 'eerste echte proefbewoner' was, samen met zijn vrouw. 

Op zaterdag 14 januari vond de open dag plaats bij de Lindelaan 9, 11 en buitenterrein (verwarmde tent). Naast een feestelijke opening, was er ook een informatiemarkt georganiseerd. De thema's op de informatiemarkt waren duurzaamheid/energiebeheersing en thuistechnologie (domotica).

Er waren tijdens het continu-programma doorlopend rondleidingen in de demonstratiewoning (Lindelaan 11). 

De volgende sprekers gaven een presentatie (Lindelaan 9):

 • Jantine Bouma - Hanzehogeschool Groningen
  'Zelfstandig blijven wonen met (thuis) technologie'
 • Martin van de Kooij - Groninger Energiekoepel
  'Hoe start je een energie coöperatie?'
 • Henk Slomp - Sun2You
  'Opslag van zonne-energie'

De afsluiting was in handen van Alina Kiers, als typetje: Elzo. Elzo verkende de informatiemarkt en nam 'zijn intrek' in de woning.

Nieuwsbrieven

Laatste editie: Nieuwsbrief 3 - 12 januari 2017

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1   

 

Project Duurzaam Nieuwolda

Het project waarmee we het proefwonen mogelijk maken heet project Duurzaam Nieuwolda en is een deelproject van het project “Nieuwolda, het meest energiezuinige dorp van Nederland?” Begonnen als een spontane actie in 2013 door een initiatief van Woonstichting Groninger Huis, gemeente Oldambt en Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda. Het Project Duurzaam Nieuwolda is een samenwerking tussen deze drie initiatiefnemers en de overige vier partners Hanzehogeschool Groningen, Zorg Innovatie Forum (ZIF), B+O Architecten en ’t Oude Ambt.

Project Duurzaam Nieuwolda is een echt innovatieproject. Naast projectpartners, samenwerkingspartners/sponsoren, vrijwilligers en studenten (HBO en MBO), werken we op het gebied van innovatie en technologie samen met een aantal partners uit Happy Balance Groep. Seinen Projectontwikkeling heeft hierin een belangrijke rol als samenbinder.