Gemeente Appingedam

Innoveren is belangrijk. Bij Groninger Huis investeren we in de toekomst van ons prachtige woon-en leefgebied. Graag laten wij u projecten zien uit (uw) gemeente Appingedam.

Ontwikkeling woningbouwlocatie 'De Tip' in Appingedam

Groninger Huis gaat samen met de gemeente Appingedam en Heuvelman Projecten woningbouwlocatie 'De Tip' ontwikkelen. Er komen 30 generatiebestendige woningen voor de sociale huursector. Daarmee wordt gestimuleerd dat bewoners langer thuis kunnen blijven wonen met voorzieningen. De woningen zijn gelijkvloers en daarom geschikt voor meerdere doelgroepen. De woonhofjes worden gesitueerd in een groene structuur dat de sfeer van een parkachtige omgeving moet weergeven. De vormgeving van de huizen herinnert aan de aardgasfabriek die op de locatie stond. Het gebruik van rode/bruinrode baksteen is passend bij Appingedam.

Woningbouwlocatie 'De Tip' is een schiereiland aan de westkant van het stadscentrum en op loopafstand van de binnenstad van Appingedam en 'Winkelhart Overdiep'. Het is omsloten door het Damsterdiep, het Nieuwe Diep en de Bouwmeestersstraat.