Antoni Verburghwijk, Termunterzijl

Antoni Verburghwijk, Termunterzijl

Na de bouw van de eerste zes woningen aan de Antoni Verburghwijk in Termunterzijl (opgeleverd in 2018) is de bouw gestart van nog eens zes woningen.

Zes levensloopbestendige woningen

Het gaat om zes levensloopbestendige woningen, met op de begane grond een slaapkamer en een badkamer. Op de bovenverdieping drie slaapkamers en een bergruimte. Buiten krijgen de woningen een carport. De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn extra energiezuinig. Het ontwerp is van Jongsma Dijkhuis Architectenbureau. Bouwbedrijf Paas bouwt de woningen en als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

Huurprijs

De huurprijs van de woningen komt onder de lage aftoppingsgrens te liggen. Woningzoekenden die huurtoeslag ontvangen kunnen in aanmerking komen voor deze woningen. Dit betekent een huurprijs van € 633,25 per maand (prijspeil 8 juni 2021).

Toewijzingen van de woningen

De woningen worden op de reguliere manier toegewezen. Dit betekent dat iedere woningzoekende die bij ons staat ingeschreven en belangstelling heeft, kan reageren op de woning. Wij wijzen onze woningen toe op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt. Als u zich nog niet heeft ingeschreven als woningzoekende dan kunt u dat hier doen.

Inschrijven als woningzoekende

De woningen worden medio 2021 op onze website www.ikzoekeengroningerhuis.nl gepubliceerd. Niks missen? Schrijf u dan via deze website in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een overzicht van ons actuele woningaanbod.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Om in aanmerking te komen voor een nieuwsbouwwoning, moet u bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Op het moment dat er nieuwbouwwoningen in de verhuur komen, dan kunt u op het woningaanbod reageren via onze website. Degene die het langst staat ingeschreven komt als eerste in aanmerking voor de woning.

Waar bouwen jullie nieuwe woningen?

Meer informatie over onze projecten en waar wij nieuwe woningen bouwen, kunt u vinden op de projectenpagina van onze website. 

Ik ga een nieuwbouwwoning huren. Ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Onze nieuwbouwwoningen leveren wij altijd op met een standaardkeuken. Wilt u een andere keuken plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Kijk op de website Mijn Groninger Huis account om een aanvraag te doen. U kunt ons ook bellen via 0598-451482, keuze 4 of een e-mail sturen naar info@groningerhuis.nl.

Ik heb overlast van woningen die jullie aan het bouwen zijn. Waar kan ik terecht?

U kunt telefonisch contact opnemen met onze opzichter via 0598-451482, keuze 4. Of u stuurt een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Kan ik bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen?

U kunt bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen bij de gemeente. Als er een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan is verleend, heeft u zes weken de tijd om een bezwaar in te dienen.