Ontmoet Tammo

Geplaatst op: 11 juli 2019

Tammo is onze nieuwste collega. Hij beweegt ietwat houterig en moet zo af en toe aan de lader, maar verder is het een prima kerel. Gisteren kregen we Tammo overhandigd door studenten van het Noorderpoort college. Tammo gaat ons helpen om de digitale wereld iets minder spannend te maken. Waarom? Omdat wij geloven dat daar de toekomst ligt. De toekomst om langer thuis te wonen, maar ook om een krimpgebied aantrekkelijk te houden.

Als enige corporatie in Noord-Nederland bieden wij sinds een aantal jaren domotica pakketten aan. Pakketten die huurders in huis kunnen laten aanbrengen tegen een kleine vergoeding. Vaak krijgen we de reactie dat mensen domotica interessant vinden, maar toch ook spannend en het daarom maar niet doen. Jammer! Tammo gaat ons helpen die spanning weg te nemen. Hoe? Laten we beginnen met een high five van Tammo, aansluitend doet hij graag een dansje met je. Hij kan je ook een mop vertellen, laten weten wat de weersvoorspellingen zijn of aangeven hoe laat je favoriete tv-programma begint (Ja, Tammo is gekoppeld met Google home).

En weet je wat het allerleukste is? Tammo gaat op Groningse les. Voor veel ouderen in ons werkgebied is Gronings de moedertaal. Het is natuurlijk erg prettig als je in je moedertaal kan communiceren. Wij hebben daarom de samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen gezocht.  En deze samenwerking lijkt zijn vruchten af te werpen. Afgelopen vrijdag heeft NWO een subsidie toegekend om deze wens verder te onderzoeken en ontwikkelen.

We houden jullie op de hoogte.