Bouwbord onthuld: bouw Stadshart Tussenhof Hoogezand begonnen

Geplaatst op: 13 december 2019

De ontwikkeling van het project Stadshart Tussenhof Hoogezand is de uitvoeringsfase ingegaan. Geveke is gestart met het bouwen op de grasvelden aan de Kerkstraat: de projecten van de Reensche Compagnie, Lefier, Groninger Huis en de koopappartementen van Geveke bouw en ontwikkeling. Om dit te vieren onthulden de drie bestuurders van de woningcorporaties donderdagochtend 12 december het bouwbord.

Wethouder Jan Jakob Boersma opende de bijeenkomst met een korte toespraak: ‘Nu de sanering is afgerond kunnen we beginnen met het bouwen op een markant punt, midden in het hart van Hoogezand. De goede samenwerking tussen de 3 coporaties, Geveke en de gemeente heeft geleid tot daadwerkelijke nieuwbouw in het Stadshart.’ Bestuurders van de woningcorporaties onthulden na de toespraak het bouwbord. Alle geïnteresseerden liepen daarna naar de Reensche Compagnie, waar voorzitter Herman van der Til iedereen welkom heette: ‘De Reensche Compagnie is erg blij onderdeel te zijn van dit project. Er melden zich nu al veel geïnteresseerden, we onderzoeken de mogelijkheden om in fase 2 van dit project nog meer appartementen te realiseren.’

Achtergrond
De voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer, Geveke en de woningcorporaties Lefier, Groninger Huis en De Reensche Compagnie hebben op 18 april 2017 een intentieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van Stadshart Noord Hoogezand. Hierin hebben zij de intentie uitgesproken om de problematiek in de Kerkstraat en omgeving samen aan te pakken door middel van sloop, (gedeeltelijke) renovatie en nieuwbouw alsmede tot een kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte.