Nieuws

Persbericht 23 juni 2020

Persbericht 23 juni 2020

23 juni 2020

De eerste drie tiny houses van Woonstichting Groninger Huis zijn geplaatst. Ze staan op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen, midden in de natuur. Het zijn drie unieke tiny houses met elk een eigen karakter en geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. Het wachten is nog op de nutsvoorzieningen, daarna start de verhuur.

‘Woningcorporaties moeten lef hebben om nieuwe levensstijlen te omarmen. Met hun woonproducten moeten zij hierop inspelen. Zeker in een regio als Oost- Groningen is het belangrijk om je nek uit te durven steken’, vindt Hilde van Ree, directeur-bestuurder van Woonstichting Groninger Huis uit Zuidbroek.

Lees meer
Bouw Woningen De Tip Appingedam gestart

Bouw Woningen De Tip Appingedam gestart

05 juni 2020

Na een lange voorbereidingsperiode starten maandag 8 juni, in opdracht van Woonstichting Groninger Huis, de werkzaamheden voor de bouw van 30 sociale huurwoningen aan de Molenstraat in Appingedam. Het bouwrijp maken van de locatie is inmiddels afgerond waardoor aannemer Paas uit Nieuw Buinen kan starten met de bouw.

 

Lees meer
G13-corporaties verzetten zich tegen de heffingen

G13-corporaties verzetten zich tegen de heffingen

27 mei 2020

In 2019 betaalden de Groninger corporaties ruim 90 miljoen euro aan belastingen en verhuurderheffing

Dit is maar liefst € 1.153 per woning, dat is ruim 2,3 maanden huur. Dit geld stroomt rechtstreeks naar Den Haag terwijl het nodig is in Groningen. G13 wil dit geld besteden aan dat wat voor de bewoners belangrijk is namelijk:

  • goede, veilige en betaalbare woningen
  • fijne en leefbare dorpen, wijken en buurten

Dat brengt corporaties in een lastige positie met haar huurders. Huurders willen goede en betaalbare woningen. Nu en in de toekomst. Hiervoor is geld nodig. Geld dat de corporaties steeds minder hebben vanwege de hoge verhuurderheffing. De corporaties moeten daardoor de huren wel verhogen. Zelfs in deze tijd. De huurder betaalt hierdoor uiteindelijk de rekening.

Lees meer
Laura Broekhuizen benoemd tot bestuurder van Groninger Huis

Laura Broekhuizen benoemd tot bestuurder van Groninger Huis

30 april 2020

Op 29 april 2020 heeft de Raad van Commissarissen van Groninger Huis Laura Broekhuizen vanaf 1 juli 2020 benoemd tot bestuurder van Groninger Huis. Laura Broekhuizen volgt hiermee Hilde van Ree op als bestuurder. Hilde van Ree stopt met haar werkzaamheden voor Groninger Huis vanwege pensionering.

 

Lees meer
Waarom zag u ons met zoveel auto's naar één plek rijden?

Waarom zag u ons met zoveel auto's naar één plek rijden?

24 april 2020

Dat heeft te maken met de handhaving van de politie vanwege de RIVM richtlijnen. Onze tip: houdt u aan deze richtlijnen! De boete die de politie oplegt is € 390,-. Hieronder leest u meer over wat wel en wat niet mag.

Lees meer
pagina 1 van 18