Nieuws

2500 rookmelders geplaatst en er volgen meer

2500 rookmelders geplaatst en er volgen meer

20 februari 2019

Op maandag 18 februari heeft directeur-bestuurder Hilde van Ree een rookmelder in een woning, aan de Genestetlaan in Hoogezand-Sappemeer, geplaatst. De aanleiding was een woningbrand in het appartementencomplex, vorig jaar. In samenwerking met de brandweer heeft Groninger Huis nagedacht over brandveiligheidsmaatregelen voor onze woningen. De samenwerking met de brandweer voor het complex in de Genestetlaan is nieuw. Groninger Huis stelt de rookmelder beschikbaar en de brandweer plaatst de rookmelder.

Groninger Huis heeft sinds 2012 al 2500 rookmelders geplaatst in woningen en gaat daar de komende jaren bij de controle van de elektra- en gasvoorzieningen mee door. Huurders van Groninger Huis die nog geen rookmelder hebben en deze zelf kunnen plaatsen kunnen hierover contact opnemen met de opzichter van Groninger Huis.

Lees meer
"Het huis voelt aan als een warme trui "

"Het huis voelt aan als een warme trui "

14 februari 2019

Deze maand ronden we de werkzaamheden in het kader van een ‘Warm en Zonnig-aanbod’ aan de 38 woningen aan de Klaproosstraat en Rozenstraat in Sappemeer af. We zijn in mei 2018 met dit project begonnen. De woningen zijn geïsoleerd door bodemhygrolatie, spouw- en zolderisolatie en HR++glas.  Ook zijn er bij alle woningen 8 zonnepanelen aangebracht en dit alles voor een huurverhoging van € 25,- per maand.

De laatste werkzaamheden zijn het aanbrengen van de aluminiumbeplating aan de voor- en achtergevel van de woningen. Op deze manier wordt een koudebrug voorkomen.

Onze opzichter Rudie Eissens heeft met verschillende huurders gesproken en deze geven aan “dik tevree” te zijn met deze duurzame maatregelen. "Het scheelt in de portemonnee en het huis voelt door de isolerende maatregelen aan als een warme trui."

 

Lees meer
Met nieuwe energie gaan de Energiewacht en Groninger Huis samen verder

Met nieuwe energie gaan de Energiewacht en Groninger Huis samen verder

07 februari 2019

De opvolging van een storing aan de centrale verwarming wordt in Hoogezand-Sappemeer, Foxhol en Kropswolde in het vervolg door de Energiewacht gedaan. De huurders in deze gemeente zijn geïnformeerd en ontvangen dezelfde service als voorheen.

De reden voor deze wisseling is dat de organisatie die eerder de opvolging van de telefoontjes deed het call-centrum naar het buitenland heeft verhuisd. Groninger Huis vindt dat jammer voor de werkgelegenheid en wil ook de communicatie met haar huurders waarborgen. In een ander deel van haar woningbezit werkt Groninger Huis al samen met de Energiewacht en zijn er goede ervaringen opgedaan. Vandaar dat Groninger Huis en de Energiewacht ‘Samen verder gaan met nieuwe energie’.

De ondertekening van deze nieuwe samenwerking werd vandaag officieel gemaakt met het aansnijden van een lekkere taart. Momenten moet je immers vieren!  

 

      

Lees meer
Vacature voor bestuurssecretaris

Vacature voor bestuurssecretaris

05 februari 2019

C14 is het samenwerkingsverband van woningcorporaties die actief zijn in en rondom het gaswinningsgebied.

Er is per direct een vacature voor een bestuurssecretaris. De vacature kun je hier lezen.

 

Lees meer
Persbericht

Persbericht

31 januari 2019

Maandag 28 januari heeft Hilde van Ree, directeur van woonstichting Groninger Huis bekend gemaakt dat de nul-op-de-meter woning aan de Lindelaan in Nieuwolda ingezet wordt als projectbureau voor aardgasvrij Nieuwolda en Wagenborgen. Tijdens de officiële aftrap van het project Nieuwborgen.net is dit bekend gemaakt. Een andere primeur is dat Groninger Huis een modelwoning vol met nieuwe technieken gaat inrichten in het bestaande woningbezit te Hoogezand.

2000 bezoekers

Het is mooi dat de proefwoning in Nieuwolda een nieuwe bestemming als projectbureau krijgt voor de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen. De woning is lange tijd gebruikt als modelwoning voor thuistechnologie. Door middel van thuistechnologie kunnen mensen langer zelfstandig in hun woning blijven wonen. Ruim 2000 particulieren en vertegenwoordigers van verschillende organisaties bezochten de modelwoning. Tot 1 januari 2019 hebben 250 mensen in de woning gelogeerd.

Modelwoning in Hoogezand

De aanbevelingen die de logees na afloop van de logeerpartij aan Groninger Huis gaven is de input voor de volgende modelwoning. Deze modelwoning komt in het bestaande woningbezit van Groninger Huis in Hoogezand. Het adres van de woning wordt bij de start van het project bekend gemaakt. “We vinden het belangrijk dat, na het succes in Nieuwolda, de mensen in Hoogezand-Sappemeer en omgeving ook kennis maken met thuistechnologie en zich bewust worden van de mogelijkheden van de sensoren. In dit gebied is de bevolkingsdichtheid groter dan in Nieuwolda en neemt ook de vergrijzing toe. De overheid wil dat de mensen langer zelfstandig thuis wonen en wij denken daarin mee,” aldus Hilde van Ree.

Lees meer
pagina 1 van 10