Nieuws

Wij zijn tijdelijk niet bereikbaar.

Wij zijn tijdelijk niet bereikbaar.

14 oktober 2019

Wegens een storing zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt ons per mail wel bereiken op info@groningerhuis.nl.

Onze excuses voor het ongemak.

Lees meer
Medisch Centrum in Wagenborgen weer een stap dichterbij

Medisch Centrum in Wagenborgen weer een stap dichterbij

26 september 2019

Op donderdag 26 september 2019 hebben Woonstichting Groninger Huis en huisarts Rezelman een grote stap gezet om te komen tot het nieuwe Medisch centrum de Noord-Ooster in Wagenborgen.  Na jarenlange haalbaarheidsonderzoeken is het de huisarts en Groninger Huis gelukt om een goede basis te vinden om met elkaar verder te gaan. De intentieverklaring waarin de afspraken zijn vast gelegd zijn donderdag ondertekend. Hiermee is ook de wens van de inwoners en de gemeente Delfzijl ingewilligd. In het pand komt de apotheekhoudende huisarts, is er een opleidingsplek voor huisartsen en een praktijkondersteuner. Lees hier verder voor het hele persbericht.

Lees meer
Wagenborgen we komen eraan...

Wagenborgen we komen eraan...

12 september 2019

Wij genieten nog even na van de Proostmeerloop van afgelopen zaterdag in Wagenborgen. En dat is extra leuk omdat één van onze lopers een tweede podiumplek op de 5 km heeft behaald. We zijn natuurlijk ook supertrots op de tien andere collega's en aanhang van Groninger Huis medewerkers die mee liepen. En dat allemaal met een tijd binnen de 30 minuten.

Groninger Huis was zaterdag met een stand aanwezig bij het hardloop evenement. Bij onze stand werd Informatie over de Tiny Houses gedeeld.  Onze eerste Tiny House staat sinds kort op het Groot Bronswijk terrein. Er volgen nog twee Tiny Houses, elk met weer een geheel eigen uitstraling.

Ook gaat Groninger Huis de villa op het terrein verbouwen, met nieuwbouw er tegenaan. In deze woonvorm komen appartementen. Daarnaast bouwen we nog levensloopbestendige woningen en een medisch centrum (huisartsenpraktijk) op dit terrein.

Lees meer
Geriefsverbetering: Waterontharder voor huurders

Geriefsverbetering: Waterontharder voor huurders

18 juli 2019

In een waterontharder wordt het kalk uit het leidingwater gehaald zodat er geen, of bijna geen kalk meer in het water zit.

De voordelen zijn dat er minder kalkaanslag in de huishoudelijke apparaten komt waardoor de levensduur verlengd wordt. Ook zijn er minder zeep en wasmiddelen nodig omdat het water sneller schuimt. De meeste mensen vinden het water fijner/zachter aanvoelen en de smaak verandert een beetje. Voor meer informatie over de werking van een waterontharder, de kosten en de manier van aanvragen kunt u hier verder lezen.

Lees meer
Rika Pot is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groninger Huis

Rika Pot is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groninger Huis

15 juli 2019

Op woensdag 22 mei 2019 heeft de Raad van Commissarissen van Groninger Huis Rika Pot vanaf 1 juni 2019 benoemd tot voorzitter. Rika Pot maakt sinds april 2019 deel uit van de raad en volgt hiermee Roel Folkersma op als voorzitter. Roel Folkersma is per 1 juni afgetreden als commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn zittingstermijn.

Ingenomen

De raad is ingenomen met de keuze voor Rika Pot. “Groninger Huis opereert in een regio met een complexe problematiek in een uitdagend politiek-bestuurlijk krachtenveld. Een lid van de Raad van Commissarissen van Groninger Huis moet ervaring hebben binnen deze context en hier een oordeel over kunnen vormen. De benoeming van Rika Pot geeft geweldig inhoud aan deze zienswijze.”

Ook de bestuurder van Groninger Huis, Hilde van Ree is blij met de benoeming van Rika Pot: “Rika Pot Is vanuit haar voormalige rol in de lokale politiek zeer goed geïnformeerd over wat er speelt binnen kleine woonkernen in de regio waar Groninger Huis haar bezit heeft. Zij schroomt niet om kritisch door te vragen richting commissarissen en de bestuurder, maar stelt zich daarbij op als een verbinder en teamspeler met soms ook een kwinkslag en met humor.”

Lees meer
pagina 1 van 14