Verhalen

Onze huurders en medewerkers vertellen over Groninger Huis. Ben je benieuwd naar hun verhalen, luister/lees dan verder.

Familie Raven kiest óók voor Groninger Huis

Wij zijn Eugelyn en Rahid. Samen met ons dochtertje zijn wij vanuit Curaçao naar Nederland gekomen om hier te studeren, te wonen en te werken. Ik woonde al vanaf mijn derde jaar in Nederland. Ik wil graag kinderverpleegkundige worden en daarom volg ik nu een gecombineerde opleiding verzorgende IG en maatschappelijk werk. Aansluitend ga ik verpleegkunde studeren. Mijn vriend werkt drie dagen in de week bij een recyclingbedrijf en leert twee dagen in de week voor metaalbewerker.

Toen wij terug naar Nederland kwamen was ik zwanger en moesten wij dus snel op zoek naar een huis. Ik was net bevallen toen Groninger Huis ons deze woning toewees. Wij hebben hier leuke buren. Oudere mensen die heel lief voor ons zijn, maar ook veel jonge gezinnen. Iedereen groet ons altijd.

Wij zijn hier via mijn moeder terecht gekomen. Zij woonde al in een huis van Groninger Huis en heeft ons met deze woonstichting in contact gebracht. Groninger Huis heeft ons goed en snel geholpen. Mijn moeder was ook zeer te spreken over Groninger Huis.


Familie Tonkes verhuist naar Woldendorp

'Wij zijn Yvonne en Wilbert Tonkes. Samen met onze kinderen Dustin, Djaydon, Déylihja en Djénnah verhuizen wij van Delfzijl naar Woldendorp. Dit doen we voor de kinderen, de rust en ruimte in Woldendorp spreken ons aan. Wij kennen Woldendorp al omdat Wilbert daar tijdens z’n jeugd gewoond heeft. Zijn familie woont er nog. Dat is gezellig en natuurlijk makkelijk als we oppas nodig hebben.

Woldendorp is een echt dorp, maar alle belangrijke voorzieningen zijn er aanwezig. De basisschool zit om de hoek en er is zelfs een vestiging van het Dollard College voor voortgezet onderwijs. En voor de rest zit je er heel centraal. Vlakbij Winschoten en het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

Wij kenden Groninger Huis al via kennissen en wisten zo dat de woningen van Groninger Huis heel netjes opgeleverd worden. Dit komt goed uit omdat ik net bevallen ben en Wilbert daarom alle klussen in ons nieuwe huis alleen moet doen. Eigenlijk kunnen we er zo in en dat scheelt best wel wat zorgen.

Wat natuurlijk ook fijn is, is dat je via Groninger Huis best wel snel een woning krijgt toegewezen. In ons geval met voldoende ruimte voor onze vier kinderen en nog betaalbaar ook. Dat is écht een pluspunt.

Zodra we verhuisd zijn gaan we een mooie zomerse periode tegemoet. Mooi om de tuin nog even aan te pakken en dan zijn we er helemaal klaar voor. We komen écht thuis bij Groninger Huis!’