Verhalen

Onze huurders en medewerkers vertellen over Groninger Huis. Ben je benieuwd naar hun verhalen, luister/lees dan verder.

Tim kiest voor Groninger Huis 

 

Ik ben Tim Reinders. Ik woon sinds een jaar in Sappemeer, samen met mijn pup Bella van vijf maanden oud. Ik werk drie dagen in de week in het magazijn van een meubelzaak hier in de buurt.In mijn vrije tijd kijk ik graag naar Formule 1. Samen met mijn vader gaan we zeker één keer per jaar naar een race, ergens in Europa.

Ik kom eigenlijk uit Groningen en heb daar een tijd naar een woning gezocht. Al snel kwam ik erachter dat huren in de stad bijna onbetaalbaar is en ik wilde niet alleen maar een kamer in een studentenhuis. Via een kennis kwam ik bij Groninger Huis terecht. Binnen twee maanden had ik deze betaalbare woning in Sappemeer, helemaal voor mezelf. Toen ik deze woning kreeg, was het gebouw net overgenomen door Groninger Huis. De woning was uitgeleefd. Groninger Huis heeft voor ik verhuisde daarom alles heel netjes opgeknapt en de badkamer helemaal vervangen. Echt top.

Mijn vrienden uit de stad zie ik nog steeds veel, met de trein ben ik binnen een kwartier in Groningen. Ik vind het prettig dat ik nu best rustig woon en de drukte van de stad kan opzoeken als ik daar behoefte aan heb.

 


Voor klantadviseur Jonne is geen dag hetzelfde

 

Ik ben Jonne Boogaart en ik ben klantadviseur bij Woonstichting Groninger Huis. Mijn werk is heel gevarieerd en geen dag ziet er hetzelfde uit. Alles wat wij als klantadviseur doen heeft te maken met de verhuur van woningen en met bewonerszaken.Van het inschrijven van woningzoekenden tot het echt verhuren van woningen en de zaken die hierop aansluiten.

Als we een woning hebben verhuurd, dan komen bewoners vaak nog met vragen over bijvoorbeeld tuinonderhoud, of als er overlast is. Maar ook voor vragen over huurachterstand kunnen ze bij ons terecht. Daarnaast gaan we in gesprek met bewonerscommissies in verschillende wooncomplexen.

Dus voor alle klantvragen, behalve echte onderhoudsverzoeken, kunnen mensen bij ons terecht. Dit kan via de telefoon of ze komen hier op kantoor langs. Maar soms gaan we ook op huisbezoek.

Eigenlijk is mijn werk heel breed en daardoor altijd leuk.


Familie Raven kiest óók voor Groninger Huis

 

Wij zijn Eugelyn en Rahid. Samen met ons dochtertje zijn wij vanuit Curaçao naar Nederland gekomen om hier te studeren, te wonen en te werken. Ik woonde al vanaf mijn derde jaar in Nederland. Ik wil graag kinderverpleegkundige worden en daarom volg ik nu een gecombineerde opleiding verzorgende IG en maatschappelijk werk. Aansluitend ga ik verpleegkunde studeren. Mijn vriend werkt drie dagen in de week bij een recyclingbedrijf en leert twee dagen in de week voor metaalbewerker.

Toen wij terug naar Nederland kwamen was ik zwanger en moesten wij dus snel op zoek naar een huis. Ik was net bevallen toen Groninger Huis ons deze woning toewees. Wij hebben hier leuke buren. Oudere mensen die heel lief voor ons zijn, maar ook veel jonge gezinnen. Iedereen groet ons altijd.

Wij zijn hier via mijn moeder terecht gekomen. Zij woonde al in een huis van Groninger Huis en heeft ons met deze woonstichting in contact gebracht. Groninger Huis heeft ons goed en snel geholpen. Mijn moeder was ook zeer te spreken over Groninger Huis.


Onderhoudsmonteur Justin

 

Ik ben Justin Hartman en ik werk als onderhoudsmonteur bij Woonstichting Groninger Huis. Dat betekent dat ik bij huurders langsga, die klachten of problemen in de woning hebben, om reparaties uit te voeren. Ik zorg ervoor dat alles weer goed in orde komt en dat de mensen weer tevreden zijn als ik weg ga. Door alle verschillende klussen is mijn werk heel gevarieerd, geen dag is hetzelfde. De meeste klussen voer ik alleen uit. Grotere klussen, zoals een compleet nieuwe badkamer of keuken, doe ik altijd samen met één van mijn collega’s.

Het leukste aan mijn werk vind ik de sociale contacten, je hebt met veel verschillende huurders te maken. En het is natuurlijk fijn dat de mensen blij zijn als ik kom, en nog blijer als ik weer wegga, nadat ik mijn reparatie goed heb uitgevoerd.

Geen dag is hetzelfde en daarom heb ik de leukste baan van de wereld.


Familie Tonkes verhuist naar Woldendorp

 

'Wij zijn Yvonne en Wilbert Tonkes. Samen met onze kinderen Dustin, Djaydon, Déylihja en Djénnah verhuizen wij van Delfzijl naar Woldendorp. Dit doen we voor de kinderen, de rust en ruimte in Woldendorp spreken ons aan. Wij kennen Woldendorp al omdat Wilbert daar tijdens z’n jeugd gewoond heeft. Zijn familie woont er nog. Dat is gezellig en natuurlijk makkelijk als we oppas nodig hebben.

Woldendorp is een echt dorp, maar alle belangrijke voorzieningen zijn er aanwezig. De basisschool zit om de hoek en er is zelfs een vestiging van het Dollard College voor voortgezet onderwijs. En voor de rest zit je er heel centraal. Vlakbij Winschoten en het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

Wij kenden Groninger Huis al via kennissen en wisten zo dat de woningen van Groninger Huis heel netjes opgeleverd worden. Dit komt goed uit omdat ik net bevallen ben en Wilbert daarom alle klussen in ons nieuwe huis alleen moet doen. Eigenlijk kunnen we er zo in en dat scheelt best wel wat zorgen.

Wat natuurlijk ook fijn is, is dat je via Groninger Huis best wel snel een woning krijgt toegewezen. In ons geval met voldoende ruimte voor onze vier kinderen en nog betaalbaar ook. Dat is écht een pluspunt.

Zodra we verhuisd zijn gaan we een mooie zomerse periode tegemoet. Mooi om de tuin nog even aan te pakken en dan zijn we er helemaal klaar voor. We komen écht thuis bij Groninger Huis!’