Antoni Verburghwijk, Termunterzijl

Antoni Verburghwijk, Termunterzijl

Na de bouw van de eerste zes woningen aan de Antoni Verburghwijk in Termunterzijl (opgeleverd in 2018) is de bouw gestart van nog eens zes woningen.

Zes levensloopbestendige woningen

Het gaat om zes levensloopbestendige woningen, met op de begane grond een slaapkamer en een badkamer. Op de bovenverdieping drie slaapkamers en een bergruimte. Buiten krijgen de woningen een carport. De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn extra energiezuinig. Het ontwerp is van Jongsma Dijkhuis Architectenbureau. Bouwbedrijf Paas bouwt de woningen en als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

Huurprijs

De huurprijs van de woningen komt onder de lage aftoppingsgrens te liggen. Woningzoekenden die huurtoeslag ontvangen kunnen in aanmerking komen voor deze woningen. Dit betekent een huurprijs van € 633,25 per maand (prijspeil 8 juni 2021).

Toewijzingen van de woningen

De woningen worden op de reguliere manier toegewezen. Wij wijzen onze woningen toe op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt. Als u zich nog niet heeft ingeschreven als woningzoekende dan kunt u dat hier doen.

Inschrijven als woningzoekende

De woningen zijn in mei 2022 op onze website www.ikzoekeengroningerhuis.nl gepubliceerd. 

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning moet u bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Als  nieuwbouwwoningen in de verhuur komen kunt u op het woningaanbod reageren via onze website. Degene die het langst staat ingeschreven komt als eerste in aanmerking voor de woning.

Waar bouwen jullie nieuwe woningen?

Algemeen

Meer informatie over onze projecten en waar wij nieuwe woningen bouwen, kunt u vinden op de projectenpagina van onze website. 

Ik ga een nieuwbouwwoning huren en ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Algemeen

We leveren onze nieuwbouwwoningen altijd op met een standaardkeuken. Wilt u een andere keuken plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Kijk op uw Mijn Groninger Huis account om een aanvraag te doen. U kunt ons ook bellen via 0598-451482, keuze 4 of een e-mail sturen naar info@groningerhuis.nl.

Ik heb overlast van woningen die jullie aan het bouwen zijn. Waar kan ik terecht?

Algemeen

U kunt telefonisch contact opnemen met onze opzichter via 0598-451482, keuze 4. Of u stuurt een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Kan ik bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen?

Algemeen

U kunt uw bezwaar tegen nieuwbouwplannen indienen bij de gemeente. Als er een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan is verleend, heeft u 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen.