De Eendracht, Appingedam

De Eendracht, Appingedam

Op het terrein waar vroeger kartonfabriek De Eendracht stond, bouwen Woonstichting Groninger Huis en Woongroep Marenland ieder twaalf parkwoningen. De parkwoningen bestaan uit twee bouwlagen en een kap. Aan de achterkant komt een veranda en aan de voorkant een pergola die uitkomt op een gemeenschappelijk binnenterrein.

 

Duurzaam- en gasloos wonen

Het ontwerp is van HJK Architecten uit Groningen. Geveke Bouw BV uit Eelde gaat de woningen bouwen. De woningen zijn gasloos en bij de bouw wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Op het dak komen zonnepanelen. 

Huurprijs

De huurprijs van de woningen is nog niet bekend. 

Toewijzingen van de woningen

Wij wijzen onze woningen toe op basis van inschrijftijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt. Staat u nog niet ingeschreven? Regel het dan eenvoudig via onderstaande knop. 

Inschrijven als woningzoekende

De woningen worden na oplevering op onze website www.ikzoekeengroningerhuis.nl gepubliceerd. 

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

U moet bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Als nieuwbouwwoningen in de verhuur komen kunt u op het woningaanbod reageren via onze website ikzoekeengroningerhuis. Degene die het langst staat ingeschreven komt als eerste in aanmerking voor de woning.

Waar bouwen jullie nieuwe woningen?

Algemeen

Meer informatie over onze projecten en waar wij nieuwe woningen bouwen, kunt u vinden op de projectenpagina van onze website.

Ik ga een nieuwbouwwoning huren en ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Algemeen

We leveren onze nieuwbouwwoningen altijd op met een standaardkeuken. Wilt u een andere keuken plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Gebruik het formulier woningverandering om een aanvraag te doen. U kunt hiervoor ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Kan ik bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen?

Algemeen

U kunt uw bezwaar tegen nieuwbouwplannen indienen bij de gemeente. Als er een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan is verleend, heeft u 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen.