Huurtoeslag

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huurtoeslag. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Moet ik zelf huurtoeslag aanvragen?

Ja, dat moet u zelf doen. Dit kunt u doen via de website van de Belastingdienst. Klik hier om huurtoeslag aan te vragen.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van mijn huurtoeslag?

Bij Groninger Huis kunt u geen hulp krijgen over het aanvragen van huurtoeslag. Voor het aanvragen van huurtoeslag hebt u een DigiD code nodig. Dit is een persoonlijke digitale code die u niet aan derden moet geven. Daarom kunnen wij u alleen adviseren over aanvragen van huurtoeslag.

Welke gegevens heb ik nodig om huurtoeslag aan te vragen?

Om huurtoeslag aan te vragen heeft u de volgende gegevens nodig:

  • De voor- en achternaam en adres van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s);
  • Het burgerservicenummer van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s);
  • Uw rekeningnummer;
  • Een inschatting van het belastbaar jaarinkomen van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s);
  • De gegevens van uw huurwoning (huurprijs, servicekosten);
  • Een DigiD code.

Hoe weet ik of ik recht heb op huurtoeslag?

Om na te gaan of u recht hebt op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst. Klik hier voor meer informatie over huurtoeslag.

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening. U vraagt huurtoeslag aan via de website van de Belastingdienst. U hebt hiervoor een DigiD code nodig. Een DigiD code vraagt u hier aan.

Stopt de huurtoeslag automatisch als ik mijn huur opzeg?

Nee, u moet zelf de huurtoeslag stopzetten. Klik hier voor meer informatie. 

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningverbetering. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Als u de nieuwe huurprijs via doorgeeft, passen zij uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543. Zoek alvast uw Burgerservicenummer op. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Er verandert iets in mijn situatie die gevolgen kunnen hebben voor de hoogte van mijn huurtoeslag. Hoe geef ik deze wijzigingen door?

U hoeft dit niet aan ons door te geven maar aan de Belastingdienst. Dit kunt u doen via Mijn toeslagen. Hiervoor heeft u een DigiD code nodig.