Aanpassen huurcontract

Hieronder staan de veelgestelde vragen over aanpassen van uw huurcontract. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Aanpassen huurcontract

Ik wil de naam op mijn huurovereenkomst aanpassen. Hoe regel ik dat?

U kunt dit aanvragen door een aanvraag op deze website in te dienen. Gaat u daarvoor naar 'Ik huur'. Daarna klikt u op 'huurcontract wijzigen'. U kunt inloggen met postcode en huisnummer of met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De stappen die u moet nemen wijzen zich vanzelf. U kunt ook een e-mail sturen naar info@groningerhuis.nl. Denkt u er dan aan om de bewijsstukken mee te sturen? De bewijsstukken kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • scheidingsconvenant;
  • uittreksel basisregistratie personen;
  • bewijs trouwen/geregistreerd partnerschap;
  • overlijdensakte.

Ik ga samenwonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

U mag dit aan ons doorgeven, maar het hoeft niet. 

Ik wil iets wijzigen in mijn huurcontract. Hoe doe ik dat?

Neem hiervoor contact op met de afdeling Klant en Markt via 0598-451482 keuze 2. Of stuur een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Eén van mijn ouders is overleden. Kan ik als kind het huurcontract overnemen?

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Een kind kan het huurcontract van ouders niet overnemen. Om een huurcontract over te kunnen nemen moet er de afgelopen twee jaar aantoonbaar een 'duurzame gezamenlijke huishouding' gevoerd zijn. Een kind kan nooit een duurzame gezamenlijke huishouding met een ouder voeren. Neem contact op met afdeling Klant en Markt via 0598-451482, keuze 2 of stuur een e-mail naar info@groningerhuis.nl als u vragen hebt.

Kan mijn kind medehuurder worden?

Kinderen die bij hun ouders inwonen, kunnen volgens het huurrecht in principe geen medehuurder worden. Omdat kinderen op een bepaald moment uit huis gaan is de gezinssituatie niet duurzaam. Er is 1 uitzondering waarbij een kind medehuurder kan worden: Het kind is 35 jaar of ouder en woont onafgebroken bij zijn/haar ouders in en wil hier ook blijven wonen. Dit kunt u aantonen met een historisch uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie. Geldt deze uitzondering voor u? Dan kunt u de bij ons indienen.

Mijn partner is overleden. Kan ik het huurcontract overnemen?

Allereerst gecondoleerd. Als u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had bent u automatisch huurder. Neem contact met ons als uw situatie anders is. Wij beoordelen iedere vraag persoonlijk. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Klant en Markt via 0598-451482 keuze 2. Of stuur een e-mail naar info@groningerhuis.nl.