Groninger Huis bouwt 18 energiezuinige appartementen aan de Van Linschotenstraat

Vorig jaar liet woonstichting Groninger Huis het verouderde appartementencomplex aan de Van Linschotenstraat in Hoogezand slopen. Op dezelfde locatie start Hesco Bouw deze zomer met de bouw van achttien sociale huurappartementen met afwisselend drie en vier kamers. Naar verwachting zijn de woningen in de zomer van 2024 klaar.

Duurzaam voor een brede doelgroep

Twee voormalige bewoners hebben aangegeven terug te willen keren naar het nieuwbouwcomplex. Zij mochten samen met de Huurders Advies Groep (HAG) en de gemeente hun voorkeur uitspreken over de twee ontwerpvoorstellen. De keuze is gevallen op het ontwerp van HJK architecten uit Groningen.

De appartementen worden zowel parkgericht als straatgericht gebouwd en worden aardgasvrij en energiezuinig. Laura Broekhuizen (directeur-bestuurder Groninger Huis): “Door de mix van drie- en vierkamerappartementen kunnen we straks een thuis aan diverse doelgroepen bieden. Van starters, kleine- of eenoudergezinnen en senioren.”

Wijkvernieuwing Noorderpark

De sloop en nieuwbouw aan de Van Linschotenstraat maken deel uit van de wijkvernieuwing in het Noorderpark. De gemeente Midden-Groningen en woningcorporaties Lefier en Groninger Huis gaan hier de komende jaren aan de slag met de openbare ruimte en de woningen. Wethouder Erik Drenth: “Ik ben blij dat Midden-Groningen straks weer achttien duurzame en aardgasvrije woningen rijker wordt. Onze inzet is om de hele wijk aantrekkelijker te maken. We willen dat het fijn wonen is in Noorderpark.”